Legjobb receptes blogok

2011. jan. 27.

Áfonyás-vaníliás muffin

A múltkor véletlenül bukkantam aszalt áfonyára a sparban,már akkor egy jó kis muffinra gondoltam.Ma volt egy kis időm,így összedobtam.
HOZZÁVALÓK:
-3db  tojás
-10dkg cukor
-0,5dl olaj
-1kis doboz vaníliás krémtúró vagy 2dl vaníliás joghurt
-1db citrom reszelt héja
-20dkg liszt
-5dkg vaníliás pudingpor
-3/4 cs sütőpor
-1cs aszalt áfonya(10 dkg)
ELKÉSZÍTÉS:
A tojást habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk az olajat,a joghurtot és a citrom reszelt héját.
A lisztet elkeverjük a sütőporral,majd a joghurtos keverékhez adjuk,végül laza mozdulatokkal elvegyítjük benne az áfonyát.Az így kapott masszát a muffin formákba kanalazzuk,melyekbe muffinpapírt tettünk.
180 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a muffinokat.

A finomságáról annyit,mire hazaértem este már csak 3 db árválkodott a süteményes tálon:)

2011. jan. 26.

Díjat kaptam:)

Egy nap múlt el úgy,hogy nem néztem be a blogomra és micsoda meglepetés várt:)
Díjat kaptam nem is egyet,mindjárt 3-at, 3 blogger társamtól,végülis ugyanazt a félét:))
De az a szörnyű,hogy egyből szabályt is kell szegnem,mivel pont ők azok akiknél már annyiszor,de annyiszor szerettem volna megjegyzést hagyni és egyszerűen nem jelenik meg,amit írok nekik :(:(szóval elnézést ,de én itt köszönöm meg nektek amiért rám gondoltatok:AngiAngéla  Fela  Anyatigris

A díjhoz szabályok is tartoznak. Ezek a következők:

- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.

- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.

- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.

- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.
Alábbi blogereknek adnám a díjat sok szeretettel:
LiliBazsa 
Marcsi oldala és kedvenc ételei 
Szannalina 
 Fogadjátok szeretettel tőlem:)

2011. jan. 23.

Egyszerű banános süti

Ez egy könnyen elkészíthető,mutatós süti:)
hozzávalók:-1cs piskótatallér,
                    -3db banán
                    -1cs vaníliás pudingpor
                    -3,5dl tej
                    -3ek cukor                                                          
                    -fél tábla tortabevonó csokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
Két piskótatallér közé 1-1 kb. félcentis banánkarikát teszünk.Közepébe tűzünk 1-1 fogvájót.
A vaníliás pudingot elkészítjük a tejjel,cukorral utasítás szerint.az elkészített,összetűzött banános piskótákat a sűrű,még meleg pudingba mártjuk és sütőpapírra tesszük.
Hagyjuk,hogy a puding rádermedjen,ekkor gőz fölött megolvasztott,nyomózsákba töltött csokoládéval csíkokat húzunk rá.
TÁLALÁS:
Hűtőbe tesszük,hogy az ízek jól összeérjenek.Aztán süteményestálra rendezve kínáljuk.
Nagyon fini,könnyű édesség,nálunk a kisfiam kedvence lett:)

2011. jan. 22.

Gyros joghurtos tésztával


Nálam ez egy tipikus szombati étel:)Szeretem a gyorsan elkészíthető ételeket,mivel mostanában másra kell fordítanom az időmet,viszont enni muszáj és szeretünk is,így olyat kell készítenem ami pitty-patty elkészül:)
Elkészítés:
A sertéscombot előző este csíkokra vágom és gyros fűszerkeverékkel és olajjal jól összekeverem,a hűtőben pihentetem másnapig.Ezzel nem árultam el titkot gondolom mindenki így készíti,aztán készre sütjük.A lényeg a köret.
Míg a husi párolódik,megfőzöm hozzá a tésztát,orsó vagy csavart cső attól függ mi van itthon,de mindenképp olyan kell,ami jól felszívja a joghurtot majd.
Egy nagy pohár joghurtot  tálba öntök ízlés szerint nyomok bele fokhagymát(tubusos),megszórom sok-sok apróra vágott kaporral,sózom ízlés szerint,majd összekeverem a még meleg tésztával.Ennyi az egész..és nagyon imáádom:)))Lehet sok mindenkinek fura ez az összeállítás,de aki eddig kóstolta mindenkinek ízlett.

2011. jan. 20.

Zöldborsós-csirkemáj


Ez egy igazán gyors és finom étel.Én annyira nem vagyok oda a májból készült ételeknek,de így szeretem.
Sok mindent készítek Anditól ,ezt is itt találtam,néha persze kis változtatásokat eszközölök.
Szóval a csirkemájat apró darabkákra vágom,egy lábasban üvegesre párolok egy fej hagymát,majd rádobom a májat.Megszórom őrölt borssal,majoránnával,aprított fokhagymával kicsit átsütöm.
Majd lehúzom a tűzről meghintem kis liszttel,pirospaprikával,sózom majd visszateszem a tűzre,átkavarom és felöntöm annyi vízzel ami épp ellepi.Forrásig főzöm,ekkor beleteszem az ízlés szerinti z.borsót én kb. két maroknyit,és készre pároljuk.Míg párolódik addig elkészítem hozzá a rizst,mert ezzel a legfinomabb.KÖRET:
3dl rizshez,6dl vizet számolok,kis olajon átpirítom a leöblített rizst,majd felöntöm a vízzel,ízesítem ételízesítővel,sóval aztán felforralom kis lángon,kicsit hagyom bugyogni,majd elzárom alatta a vizet,letakarom konyharuhával,majd rá a fedőt.
Addig hagyom így míg a vizet fel nem szívja.Az eredmény gurulós,fini rizsszemek:)Ekkor belenyomkodom valami formába és kiborítom a tányérra köréje pedig a z.borsós májacska. Jó étvágyat!

2011. jan. 18.

segítség:)

Ez most nem recept:)
Már elég régóta hiába szeretnék , nemtudok megjegyzést hagyni blogoknál.
Csak egy kérdésem lenne olyanhoz aki ért hozzá:Miért?:)Kijelölöm a profilt,mondjuk google,beírom a megjegyzésem,elküldöm,aztán hirtelen eltűnik minden aztán visszajön a blog,de a megjegyzésem nélkül :(
Viszont az olyan blogoknál,ahol kér ellenőrző kódot ott tudok írni és meg is jelenik.
Előre is köszi,annak aki tud segíteni!:)

2011. jan. 16.

Máktöltelékes fánk

Tegnap készítettem életem első fánkjait,azért a sütésnél értek meglepetések:)
Van egy jó receptem nekem is,de az utolsó pillanatban mégis innen készítettem el.
Töltelék mák,amit úgy készítettem,mint a bejglinél.Sárgabarack lekvárral is finom,de igazából én vanília öntettel szeretem.


2011. jan. 13.

Méteres kalács

Ezt nem nagyon szeretem készíteni,viszont enni annál inkább:)
Recept:
4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk.Hozzáadunk 1,5 dl olajat,1,5 dl meleg vizet,25 dkg lisztet,3/4 sütőport és a 4 tojás felvert habját.
Kétfelé vesszük a tésztát,az egyik felébe 4 evőkanál kakaót teszünk,és őzgerincformában egyenként megsütjük.

KRÉM:
25 dkg vajat,15 dkg porcukrot,4 evőkanál rumot habosra keverünk.
1 csomag rumpuncsízű pudingot a szokásostól egy kicsit kevesebb tejjel elkészítünk,s ha kihűlt a vajhoz keverjük.
 A tésztákat felszeleteljük és állítva szeletenként megkenjük a krémmel.
(1 szelet sárga tészta,krém, 1 szelet barna tészta,krém felváltva,míg el nem fogy).
Végül az egészet csokimázzal leöntjük.Ferdén szeleteljük.

Játék Katicamanónál:)

Szeretek blogokat olvasgatni és néha egy-két játékban is szívesen részt veszek.
Most épp Katicamanónál.

2011. jan. 11.

Eszterkocka

Bejglin és a sok apró süteményen kívül,mindig készítek valami krémes finomságot is karácsonykor.Most erre esett a választásom,már régóta nézegettem ,a neve miatt főleg,de ezentúl  szenteste ez sem hiányozhat az ünnepi asztalról és persze máskor sem,mert annyira finom.
A fotó az borzasztó lett, az eddigiek sem minőségiek,de én csak mobillal készítem a képeim.A lényeg úgyis a recept pontossága.

Piskóta: 6 db. tojás, 16 dkg cukor, 15 dkg Liszt, 3 dkg keserű kakópor, 2 ek. Tortadara, 1/2 dl olvasztott teavaj, 1/2 cs. sütőpor.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 C-on, 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.

I. Krém: 20 dkg keserű csokoládé, 5 dkg vaj, 1 vaníliáscukor, 250 gr.-os Mascarpone fele, 2.5 dl tejszín.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.

II. Krém: 250 gr. gesztenyepüré, 5 dkg vaj, a mascarpone másik fele, 2.5 dl tejszín, 1 korty rum vagy pár csepp rumaroma.

A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét a rumot és a felvert tejszínhabot. Addig keverjük míg egyenletes krémet nem kapunk.

A sütemény összeállítása:
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan, lefőtt feketekávéba mártott, kb. 10-12 db. babapiskótával, erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk. Hűtőben, 3-4 óra alatt kifagyasztjuk. Hosszúkás szeletekre vágjuk.

2011. jan. 7.

Lajcsi szelet



 

 Anditól  származik a recept,nagyon finom.


Tészta hozzávalói és készítése: 2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5dkg vaj, 40dkg liszt, 2 k.kanál szódabikarbóna. A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 * 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Krém hozzávalói : 1cs. vaníliás puding, 1cs. puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 * 3 dl tej, 1 van.cukor, pici rum, vagy rum aroma, 25 dkg margarin, 20dkg porcukor.
Krém elkészítése :  A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.  Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.

Puncs töltelékes -Maci torta



A lányom szülinapjára készült,amit tegnap tartottunk.Nagy fejtörést okozott,hogy milyet készítsek:amivel nincs sok baj,mutatós is,finom is,főleg,hogy májusig szinte állandóan dolgozat írásokra kell készülnöm és minden nem tanulásra fordított percet sajnálok,ez persze fordítva is igaz :)Sok oldalon nézelődtem,míg Pistinél rábukkantam erre és mivel én nagy Mackó gyűjtő vagyok beleszerelmesedtem:)
Azt el kell árulnom alig van kézügyességem,ehhez mindet össze kellett szednem, mire egy helyes mackót lerajzoltam sablon gyanánt. A receptet a saját tepsi méretemhez és szájízhez igazítottam.Én egy 10 tojásos és egy 6 tojásos piskótából készítettem.A krémet párizsikrémmel gazdagítottam még pluszban és a baracklekvár is házi volt,attól lett olyan különlegesen zamatos.A piros marcipán szívet a karácsonyra sütött mézeskaláccsal helyettesítettem.

 Mára csak ennyi maradt belőle:))

2011. jan. 2.

Linzer-isler

Ez egy igazán gyors sütemény,mondjuk minél tovább áll,annál finomabb:)


HOZZÁVALÓK:
-60 dkg liszt
-40 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-2 zacskó vaníliás cukor
-2db tojássárgája
-reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS:
 A liszttel összemorzsolom a margarint,majd a többi hozzávalóval összegyúrom.3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A linzerhez a felső részét kiszúrjuk én a habzsákom kiszúrójával készítem.
Ha kihűlt megkenjük barackízzel,a linzert szórjuk meg porcukorral az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.

Somlói Galuska

Először mindenkinek szeretnék egy boldogabb új évet kívánni!Személy szerint nekem a 2010-es év nem igazán volt jó,így most nagy reményekkel kezdem az új évet!
Megpróbálom bepótolni a blogomba a decemberben készült finomságaim fotóit,receptjeit.
Nálam minden szilveszterkor somlói is készül,mivel ez a kedvenc süteményem,kiadós és sok adag készülhet belőle.
HOZZÁVALÓK:
-9db tojás,
-20 dkg porcukor
-20 dkg liszt
-6 dkg darált dió
-1,5 dkg kakaópor
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzáadjuk a sárgákat és könnyedén hozzákeverjük a lisztet is.A tésztát 3 részre osztjuk,egy részből sima piskótát sütünk,a másodikhoz hozzáadjuk a diót,a harmadikhoz a kakaót és ujjnyi vastag lapokat sütünk belőle.Közben elkészítjük a töltelékhez valókat.
PUNCSLÉ:
-12,5 dkg cukor
-1,75dl víz
-0,75dl sütőrum
-kis vaníliarúd,reszelt citrom és narancshéj keverékét felforraljuk és hidegre tesszük.
SÁRGAKRÉM:
-1/2 l tejből,4 tojásból,4 dkg lisztből vaníliával sárgakrémet főzünk és még melegen belekeverünk 1,5 dkg hideg vízben áztatott zselatint.(lehet készíteni vaníliapudinggal is)
CSOKOLÁDÉÖNTET:
-30 dkg cukrot,3 dkg kakaóport,2 dl vizet,1 dl főzőrumot összekeverünk,felforraljuk,lehűtjük.
Tölteléknek:10 dkg darált dió,mazsola(én kihagyom,mert nem szeretjük),barackíz
ELKÉSZÍTÉS:
Az egyik piskótalapot beletesszük abba a formába amiben sütöttük,meglocsoljuka puncslé egy harmadával,a sárgakrém felét ráöntjük,megszórjuk darált dió felével és a mazsola felével.
Rátesszük a másik lapot és megismételjük az előzőeket.Tetejére tesszük a 3. lapot,megöntözzük a megmaradt puncslével,ezután vékonyan bekenjük barackízzel és meghintjük kis,szitán átszórt kakaóporral.Legalább egy napig hűtőszekrényben pihentetjük.Tálalásnál kanállal kiszaggatjuk,tányérra halmozzuk,tejszínhabbal felspricceljük és a kihült csokoládéöntettel meglocsoljuk.
 Nekem eddig az ez alapján készült somlói tetszik,én nem teszem rá az összes puncslét,mert nem szeretem,ha nagyon el van ázva benne a tészta.