Legjobb receptes blogok

2011. ápr. 8.

Sonkás-sajtos-tejfölös csiga

Ezt Andi oldalán találtam és gondoltam pont jó lesz vacsira egy finom tea társaságában.
Én minden hozzávalót feleztem,mert a mennyiségből kiindulva túlságosan sok lett volna,így is bőven elég lett 4 személynek.
 
Sonkás - sajtos - tejfölös csiga
 
Hozzávalók a tésztához: 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 3 tojás, só, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, kevés cukor (amiben az élesztőt felfuttatjuk), 15 dkg margarin.
                 a töltelékhez: 1 nagy pohár tejföl, ízlés szerint zúzott fokhagyma (kb 3 nagy gerezd) - ezt bele  szoktam  tenni egyből a tejfölbe. kb  30  dkg  sonka  (le szoktam reszelni nagy lyukú reszelőn, de lehet vékony csíkokra is vágni. kb 30-40 dkg sajt.
                
 
Elkészítése:  A tésztát összegyúrom, duplájára kelesztem. 3 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenem, rászórom a sonkát és a reszelt sajtot. Összetekerem, mint a bejglit, majd kétujjnyi vastagra szeletelem. A sütőpapíros tepsibe elfektetem, megszórom reszelt sajttal, és megsütöm.
Megjegyzés: A sóval óvatosan kell bánni, mert a sajt is és a sonka is sós! A fokhagymát ki lehet hagyni, ha valaki nem szereti...

 

4 megjegyzés:

LiliBazsa írta...

Nagyon guszták,tényleg jó kis vacsora ötlet!! :-))

szindi írta...

Próbáld ki,igazán megéri:)

Nelli írta...

Juj ez nagyon finiiiiiii!
Kedves Szindi!
Köszönöm, hogy az olvasom lettél és a szavazatodat is nagyon köszönöm!:-)

Mária írta...

Szia Szindi!Örömmel venném, ha ellátogatnál az oldalamra. üdvözlettel:)Marika
Ez egy meghívás!