2010. jún. 14.
Madártej
Tegnap anyukáméknál voltam és adott másfél liter házi tejet,ugyanis ők, tartanak tehenet nevezetesen Csöpit.Szóval ilyenkor mindig készítek madártejet,mert imádom és már nagyon rég készítettem.
Én így készítem:
Hozzávalók kb. :1,5 l tej,-4db tojás,-12dkg porcukor,-3cs.van.cukor,1-2 ek. van.pudingpor
kb.1,5 liter tejet egy széles lábasban felteszek melegedni,3 csomag vaníliás cukorral(lehet vaníliarúddal is,de én van.cukorral szeretem),közben felverem a tojások fehérjét kb.2ek cukorral kemény habbá.
Ha már forrni kezd,evőkanállal galuskákat szaggatok a tejbe,majd 2-3 perc után megfordítom és a másik oldalát is megfőzöm,majd szűrőkanálba teszem,ami alá teszek egy edényt,hogy a lecsöpögő tejet felfogjam,mert a végén azt is visszaöntöm a többihez.
A tojássárgákat habosra keverjük a maradék cukorral és 1-2 ek. vaníliás pudingporral.
Eldolgozzuk 2-3 ek.tejjel,majd az egészet a forró tejhez öntjük.Állandóan kevergetve besűrítjük,közben ízlés szerint édesítjük.
Levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Ha felnőttnek készítjük,tehetünk bele rumot is,kelyhekbe szedjük,tetejükre rakjuk a habgaluskákat és jól behűtve tálaljuk..
nyami:))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Te lettél a 100. gratulálok :), majd írj egy címet a privát kiskonyhásra, hova rendelhetem meg az ajándékod
Megjegyzés küldése