Legjobb receptes blogok

2010. jún. 14.

Madártej




Tegnap anyukáméknál voltam és adott másfél liter házi tejet,ugyanis ők, tartanak tehenet nevezetesen Csöpit.Szóval ilyenkor mindig készítek madártejet,mert imádom és már nagyon rég készítettem.
Én így készítem:

Hozzávalók kb. :1,5 l tej,-4db tojás,-12dkg porcukor,-3cs.van.cukor,1-2 ek. van.pudingpor

kb.1,5 liter tejet egy széles lábasban felteszek melegedni,3 csomag vaníliás cukorral(lehet vaníliarúddal is,de én van.cukorral szeretem),közben felverem a tojások fehérjét kb.2ek cukorral kemény habbá.
Ha már forrni kezd,evőkanállal galuskákat szaggatok a tejbe,majd 2-3 perc után megfordítom és a másik oldalát is megfőzöm,majd szűrőkanálba teszem,ami alá teszek egy edényt,hogy a lecsöpögő tejet felfogjam,mert a végén azt is visszaöntöm a többihez.
A tojássárgákat habosra keverjük a maradék cukorral és 1-2 ek. vaníliás pudingporral.
Eldolgozzuk 2-3 ek.tejjel,majd az egészet a forró tejhez öntjük.Állandóan kevergetve besűrítjük,közben ízlés szerint édesítjük.
Levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.

Ha felnőttnek készítjük,tehetünk bele rumot is,kelyhekbe szedjük,tetejükre rakjuk a habgaluskákat és jól behűtve tálaljuk..
nyami:))

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Te lettél a 100. gratulálok :), majd írj egy címet a privát kiskonyhásra, hova rendelhetem meg az ajándékod