2010. máj. 16.
vasutasszelet
A hétvégi sütink:)
Hozzávalók a tésztához: -4 tojássárgája, -20dkg cukor, -10 dkg zsír, -30dkg liszt,-1cs.sütőpor,
-2dl tej, -2evők. kakaópor
A tepsi kikenéséhez: 1 evők. zsír, - 1 evők. liszt
A habhoz: -4 tojásfehérje, - 20 dkg cukor, - 1 kiskanál citromlé
A kenéshez: savanykás lekvár kb.10 evőkanál.
A tálaláshoz: 4 dkg csokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgáját a cukorral és a zsírral habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport és a tejet.
Jól összedolgozzuk.A tésztát kétfelé vesszük,majd az egyik felébe kakaóport keverünk.
A kizsírozott,belisztezett tepsibe kanállal adagolva,felváltva a fehér és a barna tésztából egyforma nagyságú halmokat rakunk. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük rá a habot:
a négy tojásfehérjét habüstbe öntjük.Egy fazékban vizet forralunk,tetejére állítjuk az üstöt, és a gőz fölött félig felverjük.
Hozzáadjuk a cukrot,néhány csepp citromlevet csepegtetünk bele,majd az egészből kemény habot készítünk.
Miután megsült a tészta,kivesszük a sütőből,a tetejét megkenjük a savanykás lekvárral ( áfonya)
és egyenletesen rákenjük a habot.60-70 fokosra mérsékelt sütőbe visszatéve fél óráig szárítjuk,de,ha kicsit sültebbre szeretnénk a tetejét akkor ez idő letelte után kb.100 fokon kicsit sütjük míg színt kap.
TÁLALÁS
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.Tányéron,reszelt csokival vagy színes szórócukorral díszítve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése