Legjobb receptes blogok

2013. szept. 20.

Tejfölös sertéspaprikás spenótos galuskával

Ahogy pakolásztam a fagyóban,rátaláltam egy megbontott csomag parajpürére.Ahhoz kevés volt,hogy főzeléket készítsek belőle,de eszembe jutott ez a recept:)
A fiacskám ahogy megpillantotta a gombóckákat először fanyalgott,de aztán belakmározott belőle,igaz csak a színében dominált a spenót,mert az ízén annyira nem volt kivehető.
 Hozzávalók:
-kb 600g sertéshús
-1 nagy fej v.hagyma
-1-1db paprika és paradicsom
-olaj vagy zsír
-őrölt fűszerpaprika,só,bors
-2dl tejföl-1kanál liszt a habaráshoz

galuskához:

-100gr főtt,pürésített paraj
-200 gr liszt
-1 tojás
-100ml tej,de ez a liszttől függ,lehet többet felvesz
-1-2 ek olaj
-só
-ízlés szerint mehet bele fokhagymapép is,az eredeti receptben nincs,én tettem bele és csak jót tett neki:)


A húst megmossuk,apróra kockázzuk.
A hagymát megpucoljuk,felaprózzuk.
A paprikát kicsumázzuk és apróra kockázzuk,a paradicsomot meghámozzuk és szintén felkockázzuk.
A hagymát üvegesre pároljuk a zsiradékon,majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszereket,majd az egészet felöntjük kb. fél deci vízzel és kb.2-3 percig főzzük.Ezután kerül bele a hús és az apróra vágott zöldségek.Mindezt jól összekeverjük,majd lefedjük és készre pároljuk,szükség esetén mindig öntsünk alá egy kis vizet.
A legvégén pedig behabarjuk.
Miközben párolódik a husi,elkészítjük a gombóckákat.
Először felteszünk egy nagy fazék vizet főni.
A lisztet egy tálba öntjük,a közepébe beleütjük a tojást,a tejet,a spenótot,én tettem bele fokhagymát is és ízlés szerint sózzuk.
Amikor már kezd forrni a víz,megsózzuk,teszünk bele egy kis zsiradékot,aztán két kanál segítségével galuskákat szaggatunk bele,ki milyen nagyságúakat szeret.Addig kell főzni őket,míg feljönnek a víz tetejére,ekkor szedjük ki,csöpögtessük le és helyezzük őket egy tálba,miután mind ott csücsül a tálkában meglocsoljuk az olajjal és jól összevegyítjük.



Nincsenek megjegyzések: