Legjobb receptes blogok

2013. jan. 4.

B.Ú.É.K annak aki még be-benéz hozzám:)

Már vártam,hogy vége legyen a 2012-es esztendőnek,mert semmi jó nem történt velünk..csak az egyhelyben topogás.Mondjuk felfoghatjuk úgy is,hogy legalább nagyon rossz sem történt...
Nem fogadtam meg semmit az új esztendőre,nem is készítettem számadást a múlt évről,mint tették sokan.
Viszont gyakrabban fogok jönni ide,nem leszek rest:)))Mert az voltam..rengeteg fotóm,receptem van amit mindig halogattam feltenni..majd holnap..majd holnapután és ragozhatnám így tovább:)
Most viszont hoztam egy nagyon fini levest.

Erdélyi húsgombócleves


Hozzávalók:
1 fej hagyma félkarikára vágva
2 szál sárgarépa karikára vágva
2 szál fehérrépa karikára vágva
kis zeller szeletelve
esetleg egy kis darab karalábé is mehet bele
20 dkg darált sertéshús
kb. 15 dkg főtt rizs
1 tojás
só, bors, pirospaprika
1 doboz tejföl
1 ek. liszt
lestyán, borsikafű, tárkony

Elkészítés:
Olajon a hagymát a szeletelt zöldségekkel megfuttatni, felönteni vízzel (kb. 3 literrel), mehet bele egy -két húsleveskocka is és só.
Megfőzni, közben a gombócokat megcsinálni:
darált húshoz a rizst hozzáadni - ki hogy szereti, annyit, 1 tojást hozzáütni, sózni, borsozni, pirospaprikával megszórni és összedolgozni egységes masszává. Kis gombócokat formálni belőle.
A gombócokat beletenni a levesbe, és kb. 10 percig főzni együtt.
Végén:  lisztet tejföllel elkeverni, beletenni egy kis tárkonyt, borsikafüvet és lestyánt,és  behabarni a levest.

Tanácsok:
Ne kavard meg addig, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére.
Végén:pár csepp citrommal lehet savanyítani,pikánssá tenni.




2 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon-nagyon guszta és finom leves. BUÉK-ot Neked is.

marisz57 írta...

Én is szoktam ilyen levest főzni, szeretjük.
Sikeres, boldog 2013-as esztendőt kívánok!