Tegnap vettem egy szép fej karfiolt,nem ma akartam elkészíteni,de mikor benéztem a hűtőbe kiesett egy dobozos sör.Így eszembe ötlött mi lenne,ha nem rántanám,hanem orly mód készíteném el a karfiolt.
Jól tettem,mert nagyon finom így.
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverem a liszttel,hozzáadom a felvert fehérjét és a sört fokozatosan,míg palacsinta-sűrűségű masszát kapunk A rózsáira szedett,megfőtt karfiolt, miután kihűtöttük lisztbe forgatjuk,majd ebbe a masszába és forró olajban kisütjük.Papírtörlőre szedjük,hogy a felesleges olajat leitassuk,majd kedvünk szerinti körettel tálaljuk.
Én burgonyapürével és tejfölös mártással kínáltam.
Jó étvágyat! :)
2 megjegyzés:
Nagyon finom. Most már csak a blog címét kéne megváltoztatni, mondjuk, .........cica tökéletes konyhája ;)
Köszönöm:)dolgozom rajta erősen,de még van bőven hiányosságom:))
Megjegyzés küldése