Még sosem készítettem pannacottát és mivel még mindig tobzódunk az eperben, gondoltam megbolondítom eper-öntettel.Gondolva a bikini szezonra a cukrot részben édesítővel pótoltam :)
Elkészítése rendkívül egyszerű,nem igényel sok időt.
HOZZÁVALÓK:
-250ml tejszín
-250ml tej(zsírszegény)
-150gr eper
-72ml víz
-12ml édesítőszer(folyékony)
-7gr zselatin
-fél teáskanál keményítő
-2cs.van.cukor
Kis lábasban keverés mellett forrald fel az epret 12ml édesítővel és 40ml vízzel.A gyöngyöző gyümölcsszószba öntsd bele a 20ml vízben elkevert keményítőt és 15 másodperc forralás után zárd el a lángot.
Nagyon fontos,hogy a zselatint ne por alakban tegyük a forró krémbe ,mert úgy nem lehet egyenletesen elkeverni.
Kezdd azzal,hogy egy kis tálkában összekevered a zselatint 12 ml vízzel
Egy lábasban keverd el a tejszínt a tejjel,ízesítsd a vaníliáscukorral és kevés kristálycukorral,forrald föl.
Keverd el benne a beáztatott zselatint.Öntsd a langyos krémet pohárba vagy csészébe,tedd a hűtőbe.Ha a teteje megdermedt,díszítsd az eperöntettel.Akkor készítetted jól,ha tejfölsűrűségű lesz a krém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése