A normális rakott krumpli teljesen natúr tejfölösen megkenve.És az enyém???:))
Előveszem a házi szalonnát és a jó paprikás parasztkolbászt,amit még decemberben készítettünk apuméknál.
A szalonnát megpirítom kevés hagymában,meghintem pirospaprikával,így egy pörkölt alapot kapok,majd hozzáadom a kolbászt.
Kicsit összerottyantom őket majd a krumplit(amit már megfőztem héjában) beleszelem egy sütőedénybe és ebből a szalonnás,kolbászos egyvelegből teszek rá,aztán jöhet a tojás a sajt,mert ezzel plussz még ez a rakott krumpli.Ezt rétegesen ismétlem,majd a végén a maradék szaftot összekeverem jó sok tejföllel és nyakon öntöm az egészet.A tetejére reszelek még kevés sajtot és mehet a sütőbe.Kb.20-30 perc alatt jól összeérnek az ízek.
Koleszterin szempontjából nem épp szűkös étel:))
Fotó sajna csak egy fáziskép lett...
3 megjegyzés:
Nagyon guszta, biztos fincsi lehet!! Nálam a rakott krumpli benne van a top5 ételben!!!
LiliBazsa,nálam is ott van!:)
Nekem mindegy hogyan készítjük imádom nagyon,a tiéd nagyon guszta!:-)
Megjegyzés küldése