2010. aug. 31.
őszibarack
Hozzávalók:
-20dkg zsír
-30dkg cukor
-2db tojás sárgája
-2dl tej
-2cs. vaníliás cukor
-1cs. sütőpor
-1kg liszt
-baracklekvár
-2ek. kakaó
-10dkg vaj
-1db rumaroma
-3db vérnarancsaroma
ELKÉSZÍTÉS:
1.A zsírt,a cukrot, a tojássárgáját,a tejet és a van.cukrot 3 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük.
2.80dkg lisztet és egy csomag sütőport hozzákeverünk és két óráig pihentetjük.
3.kb.2 dkg-os gombócokat formálunk,tepsibe tesszük és megsütjük.
4.Még melegen a közepét kikaparjuk,mert hidegen széttörik.
5.A kikapart tésztát jól elmorzsáljuk,elkeverjük a baracklekvárral és hozzáadjuk a kakaót,vajat és a rumaromát.
6.Az üres süteményeket ezzel a masszával megtöltjük és két egyforma darabot összeragasztunk.
7.Meghempergetjük a vérnarancs aromában vagy ecsettel beszínezzük és kristálycukorba forgatjuk.
8.Díszítésként két kis zöld levelet szúrunk bele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Jaj,nagyon régóta tervben van nálam is,imádom!
Én is szeretem Edó:)Csak sajna nem sokat ehettem belőle,mert a lakodalomba vittük.
Nagyon szépségesek!:)
Nagyon szépek lettek, igazán guszták
Megjegyzés küldése