Legjobb receptes blogok

2010. aug. 31.

őszibarack


Hozzávalók:
-20dkg zsír
-30dkg cukor

-2db tojás sárgája
-2dl tej
-2cs. vaníliás cukor
-1cs. sütőpor
-1kg liszt
-baracklekvár
-2ek. kakaó
-10dkg vaj
-1db rumaroma
-3db vérnarancsaroma

ELKÉSZÍTÉS:

1.A zsírt,a cukrot, a tojássárgáját,a tejet és a van.cukrot 3 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük.

2.80dkg lisztet és egy csomag sütőport hozzákeverünk és két óráig pihentetjük.

3.kb.2 dkg-os gombócokat formálunk,tepsibe tesszük és megsütjük.

4.Még melegen a közepét kikaparjuk,mert hidegen széttörik.

5.A kikapart tésztát jól elmorzsáljuk,elkeverjük a baracklekvárral és hozzáadjuk a kakaót,vajat és a rumaromát.

6.Az üres süteményeket ezzel a masszával megtöltjük és két egyforma darabot összeragasztunk.

7.Meghempergetjük a vérnarancs aromában vagy ecsettel beszínezzük és kristálycukorba forgatjuk.

8.Díszítésként két kis zöld levelet szúrunk bele.

4 megjegyzés:

Edó írta...

Jaj,nagyon régóta tervben van nálam is,imádom!

szindi írta...

Én is szeretem Edó:)Csak sajna nem sokat ehettem belőle,mert a lakodalomba vittük.

Edó írta...

Nagyon szépségesek!:)

Bianka írta...

Nagyon szépek lettek, igazán guszták