Legjobb receptes blogok

2012. jún. 19.

fekete ribizli fagyi

Tegnap kutakodtam a fagyasztómban és rengeteg gyümivel van még tele,amit már ideje elhasználni,hogy helyet adjanak az újaknak:
Mivel dög meleg van nálam a 4.-en gondoltam összeütök egy kis fagyit ribizliből nem mindenki szereti,de hihetetlen finom lett:)
pontos recept megint nincs,mert csak ízlés szerint dobáltam bele a cuccokat
szóval a még fagyott f.ribizlit beleöntöttem a turmixomba,kicsit forgattam majd hozzá löttyintettem egy nagy joghurtnak a felét,sok cukrot adtam hozzá,forgattam,de nem nagyon akarta vinni ezért öntöttem még bele folyékony tejszínt,kicsi tejet és így már jól bírta a melót a turmixom.Közben vertem tejszínt félig habbá és az elkészült pürével összekevertem és így tettem a fagyigépbe,ami dolgozott 30 percet és még 10-et tekertem rá:)
miután jó habos-krémes lett dobozokba öntöttem és így betettem csücsülni a fagyasztóba,de lehetett volna azonnal is nyalakodni belőle
De én megspékeltem egy csokitortával:)))
Ezt még a cukrászdai múltamból való..ott a pirosbogyós gyümikből készített fagyikat csokitortával ettük:)
Legjobban én málnával szerettem,de fekete ribizlissel is finom...
tehát még gyorsan összedobtam hozzá egy 4 tojásból készült kakaós-piskótás tortát...
Ma már biztos nem vállalkoznék rá..de még így is 17 óra körül fogtam hozzá és 19 óra körül már boldogan falatoztunk:)

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nekem elég lesz csak a fagyi, bár a tortával is nagyon finom lehetett! Imádom a fekete ribizlit!