2010. szept. 5.
akár a kínaiban csirke:)
Imádom a kínai ízeket egy-két éve szoktam rá,de nem szívesen ebédelek ott:)Ezért rákényszerülök az itthoni kísérletezgetésre és persze a neten található receptekre.
Ezt a fajtát szeretem a legjobban.
Hozzávalók:
2 csirkemell felkockázva
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze étkezési keményítő
1 teásk. sütőpor
1 tojás
2ek.olaj
2/3 csésze víz
só,bors
A mázhoz:
2 kanál méz
2 kanál barna cukor
fél csésze ketchup
1dl víz
1 kanál szezámmag
Elkészítés:
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük,beletesszük a kockára vágott csirkemellet(előtte,besóztam,borsoztam a húst enyhén),majd bő olajban kisütjük.
A máz hozzávalóit összefőzzük,megvárjuk míg kicsit besűrűsödik,akkor hozzátesszük a szezámmagot,tehetünk bele erős pistát ízlés szerint,majd a kisült csirkefalatkákra öntjük,jól összerázzuk,hogy egyenletesen befedje.
Én párolt rizzsel tálaltam,de krumplipürével is finom.
Jó étvágyat hozzá!:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hogy a blog címedhez hü legyek. Tökéletlenül tökéletes. :-)))))
Szia!Díjazott lettél nálam. Nézz át hozzám.
Szerintem nagyon guszta :)
Megkaptad a Nől Lapja konyha újságot???
Ez nagyon ínycsiklandóan hangzik és néz ki.
Megjegyzés küldése