Tegnap kisütöttem a mézeseinket.Mivel nógrádi lány vagyok,a közelünkben élő mézeskalácsos receptje alapján..készült két darab adventi koszorú(egyiket ajándékba fogom adni)eredetileg mézeskalácsházikót akartam,de végül leszavaztak így egy templomot készítettem még a sok karácsonyfadísz mellé.
Később felteszem majd a fotókat most csak a koszorúét rakom ki,természetesen gyertyagyújtás után:)
Mindenkinek meghitt,szeretetteljes készülődést kívánok!!!
2011. nov. 28.
2011. nov. 21.
2011. nov. 15.
játék Bebi Tündérországánál:)
2011. nov. 7.
Kókuszos-csokisfánk
Már nem tudom hol bukkantam erre a receptre,de a fehércsokit imádom,tejszín töltelék jöhet minden mennyiségben így gondoltam nem lehet rossz:)
Szombat este ez volt a nasi:)
Hozzávalók:
A tésztához:-200 ml tej, -pici só,-pici cukor,-200 g margarin,-200 g liszt,-6 db tojás
Krémhez:
-100 g étcsoki ,-300 ml tejszín ,-50 g porcukor(ha édes a tejszín elmaradhat),-ízlés szerint rum
Díszítéshez:
-250 g fehércsoki, -150 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
A tejet a margarinnal ,a sóval és a cukorral felforralom.Amikor forr egyszerre beleöntöm a lisztet és addig keverem,amíg az edény falától el nem válik.
A tűzről levéve egyenként hozzáadom a tojásokat,jól eldolgozom,amíg sűrű,egyenletes masszát nem kapok.
Sütőpapírral bélelt,nedves sütőlapra dió nagyságú golyókat teszek egy kanál segítségével.
Előmelegített forró sütőben,200-220 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem,majd az olvasztott étcsokival és a rummal ízesítem.
A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm
A fehércsokit gőz fölött megolvasztom egy kis étolajjal,a fánkokat egyenként belemártom,majd kókuszreszelékben meghempergetem.
Szombat este ez volt a nasi:)
Hozzávalók:
A tésztához:-200 ml tej, -pici só,-pici cukor,-200 g margarin,-200 g liszt,-6 db tojás
Krémhez:
-100 g étcsoki ,-300 ml tejszín ,-50 g porcukor(ha édes a tejszín elmaradhat),-ízlés szerint rum
Díszítéshez:
-250 g fehércsoki, -150 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
A tejet a margarinnal ,a sóval és a cukorral felforralom.Amikor forr egyszerre beleöntöm a lisztet és addig keverem,amíg az edény falától el nem válik.
A tűzről levéve egyenként hozzáadom a tojásokat,jól eldolgozom,amíg sűrű,egyenletes masszát nem kapok.
Sütőpapírral bélelt,nedves sütőlapra dió nagyságú golyókat teszek egy kanál segítségével.
Előmelegített forró sütőben,200-220 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem,majd az olvasztott étcsokival és a rummal ízesítem.
A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm
A fehércsokit gőz fölött megolvasztom egy kis étolajjal,a fánkokat egyenként belemártom,majd kókuszreszelékben meghempergetem.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)