Reggeli vásárláskor jött az ötlet: miközben a pudingporokat nézegettem,(amikor is megakadt a szemem a főzés nélkülin és még akciós is volt)hogy, kipróbálom hogy milyen habszifonnal elkészítve.Na,ehhez kigondoltam a babapiskótát,úgy sem készítettem még.keresgettem,kutatgattam egy megfelelőnek ítélt recept után aztán a femina oldalán találtam erre:
HOZZÁVALÓK:
-20 dkg liszt
-15 dkg cukor
-6 tojás
-3 dkg vaj
A vajat egy serpenyőben addig melegítjük,míg barnás színe nem lesz,de vigyázni kell,hogy le ne égjen,majd kihűtjük.
A tojások fehérjét és sárgáját ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval,aztán betesszük a hűtőbe a felhasználásáig.
A sárgákhoz hozzá szórjuk a cukrot és fehéredésig keverjük,majd beleszitáljuk a lisztet.
A kemény fehérje habot is óvatosan hozzá keverjük,legvégén pedig a vajat is beleforgatjuk.
A tésztát habzsákba töltjük és sütőpapíros tepsire piskóta formákat nyomunk,na ez az ami nekem nem ment:))így olyan amorf piskótáim lettek,olyan "ogrésak"
De egy buliba pont jó,mire a desszertre kerül a sor,már úgy sem figyeljük a formákat,mert gondolom más majd hoz valami fini koktélt:))jaaaa...a buli helyszíne szóval Hankkához ezzel kopogtatnék be:)
Aztán betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe,10 percre,majd lejjebb vesszük a hőt 10 perc után és készre sütjük ami még olyan 5 perc kb.
4 megjegyzés:
Örülök, hogy "megismerkedtünk", és hogy részt veszel a játékban! :))) Szerintem semmi gond nincs a piskótáid alakjával, teljesen rendben van, és a pudinggal nagyon finom is lehetett! :)
Fincsi! De rég készítettem!
Én is örülök Hankka,hogy rád találtam,mert szuper receptjeid vannak:)
Én most készítettem először M@rti. Akkor láss hozzá,mert szuper ez a recept legalábbis a fiacskám szerint biztosan:)
Megjegyzés küldése