Legjobb receptes blogok

2012. okt. 9.

vasárnapi piskóta

azért adtam ezt a nevet neki,mert vasárnap sütöttem:)))találékony vagyok,nagyon:))
Ezt a fajta tésztát egyszer már sütöttem valamelyik blogban láttam és most ne haragudjon meg az illető,ha rá ismer a receptre,csak ezért nem utalok rá vissza,mert nem emlékszem..tudom-tudom cavinton:)
A krémet otthoni maradékok felhasználásával dobtam össze és nyugodtan írhatom,hogy remekül sikerült,mert a drága kisfiam az első harapásnál megjegyezte,hogy ilyet süthetek máskor is:))hmmm..ezért gyorsan le is írom már amire emlékszem,hogy miből mennyit és hogyan:)
Szóval a tésztája:

-5 db tojás
-20 dkg porcukor
-4 kanál hideg víz
-10 dkg liszt
-2 tasak vaníliás pudingpor
-fél csomag sütőpor
A hagyományos módon piskótát sütünk,amit aztán kettőbe vagy háromba vágunk szét.
Bár jó magas marad,de én mégis csak ketté szeltem most.

Krém:
Itt viszont csak saccperkb adatokat tudok megadni:(
Tiramisu ízű pudingot készítettem ahogy rá van írva,tehát nem kevesebb tejjel,ebből kb.2 kis tálkányi adagot használtam fel.Viszont készítés közben én dobtam bele két kis kocka étcsokit is.
Míg hűlt a puding addig kb.2 dl tejszínt összekevertem kb.2 ek kakaóporral,majd jó kemény habbá felvertem.
Miután a puding kihűlt kihabosítottam egy kevés margarinnal,mert én nem szeretem a nagyon margarinos krémeket,de,hogy legyen valami tartása ezért tettem bele egy minimálisat,mert lusta voltam zselatint készíteni.
Aztán a két krémet elegyítettem , a félbe vágott piskóta közé halmoztam,na ekkor jöttem rá,hogy nem kellett volna ellustiznom a zselatint,mert jobb tartása lett volna,de így lett azért annyira"gáz".Jó kellett neki,hogy a hűtőben pihenjen:)
Addig megcsináltam a csokimázat a tetejére,amit szintén lustaságból most a mikróban olvasztottam,nem gőzön.Egy kávés csésze aljára tettem egy-két kanál étolajat rádaraboltam a maradék étcsokit ,be a mikróba egyszer-kétszer kivettem átkavarni olvasztás közben és még tettem egy kis olajat hozzá.
Amikor jó folyós lett a tészta tetejére csurgattam elkentem és jó két órát hűsítettem.
Így szeleteléskor már jó állagú lett a krém benne,viszont szeletelni forró vízbe mártott késsel fogjunk hozzá,mert így nem törik és reped a csokimáz a tetején.